donderdag 21 augustus 2014

Een CV maar dan anders...


Cursussen LinkedIn
Voor Stichting 50plus Drechtsteden, Buurthuis Staart West, Buurthuis Koloriet, Compas, Servicecentrum Drechtsteden en bibliotheken geef ik regelmatig cursussen LinkedIn of begeleid mensen bij het invullen van hun profiel.
Woon je in de Drechtsteden en heb je interesse, neem dan contact op.
Bij organisaties in Zuid-Holland en Noord-Brabant kom ik ook graag langs om een aangepaste training te geven.

Curriculum vitae
De basis voor het invullen van een LinkedIn profiel is het curriculum vitae.
Vaak is daar ook nog wel het een en ander aan te verbeteren, zowel tekstueel maar ook wat betreft de lay-out.

Maak een keuze
Om het meer gestructureerd aan te pakken, zet ik op dit blog een aantal voorbeelden, waaruit gekozen kan worden door deelnemers van activiteiten waarbij ik ben betrokken.


Leeg bestand en aan de slag..
Voor deelnemers die handig zijn met Word, pas ik de kleuren naar wens aan, geef uitleg over het aanpassen van de 'frames' en stuur het lege bestand toe.
Kom je er niet uit, zie dan de alinea hieronder.
De voorbeelden bestaan uit een pagina. Als je ervan uitgaat dat een recruiter of medewerker van een afdeling personeelszaken zes seconden naar een cv kijkt, blijft er weinig tijd over voor meer pagina's. 
Nadeel van meerdere pagina's is ook dat de lay-out doorschijnt bij dubbelzijdig printen, dat wordt er niet altijd fraaier van.

Extra service...
Niet iedere bezoeker is handig met Word, daarom pas ik op verzoek de cv's ook nogal eens zelf aan. De bezoeker maakt een keus uit een van de voorbeelden, geeft aan welke kleur(en) en ik lever per mail een eerste concept. Die kan men zelf tekstueel aanpassen, lukt dat niet dan kijk ik er nog een keer naar. 

Wat kost dat?
Aan tijd kost het mij al snel een tot drie uur. Voor betalende leden bij Stichting 50Plus, betalende cursisten in buurthuizen waar ik werk en mensen waarbij ik heb toegezegd dat ik het gratis doe, kost het niets, zo lang ik over voldoende tijd beschik.
Voor anderen breng ik een uurtarief in rekening, afhankelijk van je situatie.
Werk je bijvoorbeeld ergens al vrijwilliger en heb je bijstand, dan is dat hooguit een symbolisch bedrag. Heb je een aardig inkomen, dan maak ik van tevoren een inschatting hoeveel tijd het kost en komt er een vraagprijs.


Laat maar zien
In de volgende blogposts komen voorbeelden. Voorlopig een stuk of vijf, maar ik ben bezig om via Photoshop voorbeelden te maken met transparante afbeeldingen. Als dat niet teveel extra tijd kost, komen die voorbeelden hier ook te staan.

Interesse?
Reageer op het blog of mail naar ritanila at yahoo.com
Als je dat hebt, stuur dan een digitaal cv mee en de link naar je LinkedIn profiel.

Rita Niland  


  Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Clicky Web Analytics