maandag 29 september 2008

Muziek maestro....Signatunes van Foxytunes en meer

Signatunes: Bij Foxytunes in de browser Firefox zit een add-on om een signature te plaatsen van welke muziek je speelt. Bijvoorbeeld in een e-mail of blogpost.

Foxytunes is een Firefox add-on waarbij je naar muziek kunt luisteren tijdens het surfen. Na installatie kun je met de FoxyTunes-taakbalk je muziek afspelen, stoppen, organiseren, het volume instellen.

Bij het maken van een bericht in blogger.com zie je bijvoorbeeld onder het woord "Voorbeeld" een icoontje met een muzieknootje, klik daarop bij het invoeren.

Hieronder mijn signature...
----------------
Now playing: J.J. Cale - Magnolia
via FoxyTunes

Last.fm is ook erg leuk om te embedden als je muziek via je blog wilt. Als je een blogger-blog hebt is dit wat uitleg: Via indeling - pagina elementen - gadget toevoegen - algemeen - html/javascript kun je code invoegen (embedden) van allerlei sites.

Op dit blog heb ik nu bijvoorbeeld een lijst met laatst beluisterde muziek en een quilt met hoezen van lp's van Last-fm toegevoegd, klik je daarop dan kun je naar muziek of verder naar video met muziek.

Voor achtergrondmuziek op blogs gebruiken sommige mensen een YouTube filmpje zonder film, dus alleen met geluid. Als je die in een loop (dus continu) laat lopen heb je continu muziek. Zelf vind ik dat vreselijk maar smaken verschillen. Wil je het proberen zoek dan bij YouTube op de term achtergrondmuziek... Ik sta niet voor de gevolgen in;-)

Rita Niland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Clicky Web Analytics