maandag 29 september 2008

Muziek maestro....Signatunes van Foxytunes en meer

Signatunes: Bij Foxytunes in de browser Firefox zit een add-on om een signature te plaatsen van welke muziek je speelt. Bijvoorbeeld in een e-mail of blogpost.

Foxytunes is een Firefox add-on waarbij je naar muziek kunt luisteren tijdens het surfen. Na installatie kun je met de FoxyTunes-taakbalk je muziek afspelen, stoppen, organiseren, het volume instellen.

Bij het maken van een bericht in blogger.com zie je bijvoorbeeld onder het woord "Voorbeeld" een icoontje met een muzieknootje, klik daarop bij het invoeren.

Hieronder mijn signature...
----------------
Now playing: J.J. Cale - Magnolia
via FoxyTunes

Last.fm is ook erg leuk om te embedden als je muziek via je blog wilt. Als je een blogger-blog hebt is dit wat uitleg: Via indeling - pagina elementen - gadget toevoegen - algemeen - html/javascript kun je code invoegen (embedden) van allerlei sites.

Op dit blog heb ik nu bijvoorbeeld een lijst met laatst beluisterde muziek en een quilt met hoezen van lp's van Last-fm toegevoegd, klik je daarop dan kun je naar muziek of verder naar video met muziek.

Voor achtergrondmuziek op blogs gebruiken sommige mensen een YouTube filmpje zonder film, dus alleen met geluid. Als je die in een loop (dus continu) laat lopen heb je continu muziek. Zelf vind ik dat vreselijk maar smaken verschillen. Wil je het proberen zoek dan bij YouTube op de term achtergrondmuziek... Ik sta niet voor de gevolgen in;-)

Rita Niland

Worldcat test

Worldcat test










Zoek een item in bibliotheken bij u in de buurt:
WorldCat.org >>





Rita Niland

Fotoviewr reprise

Fotoviewr reprise




Het thema van de volgende week bij de 23 dingen Flevomeer, waar ik momenteel coach ben van de coaches, is Ding 6 en 7 en dat is Flickr... Dat is mijn favoriete fototool en een aardige aanleiding om wat tooltjes die daarmee samen werken opnieuw te bekijken. Fotoviewr is erg aardig, heeft maar zes verschillende lay-outs maar deze zijn wel erg aardig. De vorige posting was fraai maar deze lay-out is ook niet te versmaden. Het lijkt erop dat de kwaliteit van de foto's iets minder is dan de originelen die op Flickr staan, maar meestal upload ik niet de originele versies om het de onverlaten die copyright schenden niet al te makkelijk te maken.

Mijn XS4all blog geeft wat problemen en sowieso is het handig om blogger te gebruiken omdat dit wordt geadviseerd bij 23dingen. In ieder geval kunnen de 23dingen cursisten zo zien dat het lukt...

Rita Niland

zondag 28 september 2008

Fotoviewr

Fotoviewr



Dat is mooi.... copyright Rita Niland!

Rita Niland

dinsdag 16 september 2008

Test blogposting by mail

Test blogposting by mail
(met conclusies achteraf tussen haakjes)

Even proberen of dit werkt. Dat zou wel makkelijk zijn, iets mailen dat meteen op je blog staat. (ja het werkt)
Er zijn twee opties, direct publiceren of uploaden en dan zelf approven als een tekst een week in de week

moet staan voordat deze geschikt is voor publicatie. Dat sudderen maakt een tekst beter en soms wat
genuanceerder. Dat is beter voor mijn werkgelegenheid, toekomst en pensioen;-) (dit was een directe)
Zou de layout ongewijzigd doorkomen? Dan is dit cursief. (ja dus)
Zouden ingevoegde plaatjes dan ook worden getoond? (nee dus, waarom is mij nog niet duidelijk).

Zou ik een melding krijgen dat mijn posting is gepubliceerd? (nog checken)
En komen allerlei lettertypes door? Dan was dit hierboven vrij onleesbaar Bauhaus. (ja)

Zou ik een foto, die gemaakt is met mijn smartphone ook kunnen plaatsen en hoe dan? Dat test ik later nog.
En een pdf mailen?
Een scan?


Afijn, nog genoeg uit te proberen.
Groet and keep on testing.... blogging...

Rita Niland

vrijdag 12 september 2008

mobiele blogpost

Testing in the train via de browser.

Conclusie achteraf: Dat werkt dus ook prima. Beetje vreemd lettertype en anders dan op mijn smartphone, maar daar valt mee te leven. Via de browser kost waarschijnlijk meer bandbreedte dan via de e-mail op mijn Smartphone. Bij de browser krijg je wel een net invoerveld, zonder WYSIWYG werkbalk maar het werkt. Bandbreedte is wel lastig, mijn provider is de KPN en dat betekent fair use policy. Ik ben er al twee maal overheen gegaan en de derde keer ben je je tegoed in één keer kwijt en dat is wel hard.

OK, dat worden hier dus korte stukjes onderweg. Maar eens oefenen.

Rita Niland

ritanila blogt op blogger ....

Maar mijn 'main blog' blijft toch hier: http://blogger.xs4all.nl/ritanila Omdat het mijn eigen provider is en ik best tevreden ben over de functionaliteiten daar.

Omdat ik nu ook 23 dingen coach, veel mensen daar kiezen voor blogger, 'moet' ik zelf ook wel hier present zijn. Misschien wordt dit ook wel één van mijn ooit-gestartte-en-verder-vergeten Web 2.0-acties maar dat weet je nooit. Ik heb hier ooit wel eens een ander blog gemaakt en zal nog eens zoeken waar dat ook al weer over ging.

Inmiddels heb ik de gadgetbalk ook aardig gevuld en foto's, video en meer gekoppeld.
Dit vraagt natuurlijk om een vergelijking tussen allerlei blogtools. OK, maar ik beloof niets.

Groet
Rita Niland
Clicky Web Analytics