dinsdag 25 augustus 2009

Kapsones in Bibliotheek Rotterdam

Quote:
Kapsones is een project in het kader van Rotterdam Culturele Hoofdstad voor Jongeren 2009.Vier verschillende Rotterdamse kapperszaken worden met elkaar verbonden middels live-video, geluid en internet.De jongere klanten bij deze kappers worden uitgedaagd om met elkaar in contact te treden en een uitdagende ‘hairgame’ te spelen. Hoe gaan jongeren om met uiterlijk, trends, identiteit, subcultuur en de zorg en aandacht voor hun kapsel? Hoe beoordelen jongeren elkaar aan de hand van hun kapsel en uiterlijk? Zullen er nieuwe meningen over deze onderwerpen ontstaan? In de Centrale Bibliotheek Rotterdam komt de centrale installatie waar jongeren ook kunnen deelnemen aan het project. Hier kunnen ze direct onderdeel worden van de nieuwe ‘Haircommunity’. Kapsones is een project van The Blue Noise Department i.s.m. Kosmopolis Rotterdam, een nationaal en internationaal multimediaal platform dat kunst en cultuur inzet om de dialoog tussen bevolkingsgroepen te voeden.Kapsones zal in Rotterdam te beleven zijn op vijf verschillende locaties vanaf september t/m november 2009*.
Einde Quote

Meer info: Algemeen Dagblad http://www.ad.nl/rotterdam/3421674/Kapsones_met_je_kapsel.html

Quote 2
Kunstenares en filmmaakster Jenne Sipman (The Blue Noise Department) maakte voor de multimediale tentoonstelling Kapsones een videoportret van Hairstudio Carmen en van MixtBaby. Een dagje filmen in deze twee kapsalons leverde niet alleen mooi beeld op, maar gaf ook een kijkje in een wereld die over veel meer gaat dan knippen en kleuren. Kunstenaar Ruud Lanfermeijer (The Blue Noise Department) ging de straten op van Rotterdam om verschillende kapsels van Rotterdamse jongeren in beeld te brengen. Beide opnames zijn verwerkt tot één filmpje voor de jongerenvloer van de Centrale Bibliotheek in Rotterdam

Hoe beoordelen jongeren elkaar aan de hand van hun kapsel en uiterlijk? Hoe gaan jongeren om met uiterlijk, trends, identiteit, subcultuur en de zorg en aandacht voor hun kapsel? Voor Kapsones worden Hairstudio Carmen (West), MixtBaby (Centrum), Sandra (Zuid) en Jevinity (Noord) uit vier stadsdelen van Rotterdam live met elkaar verbonden in beeld en geluid. Bij hen kunnen jongeren een uitdagende hairgame spelen en daarna live met elkaar contact maken.
Kapsones heeft een kick-off op de R’Uitmarkt op 6 september en staat daarna twee maanden in de Centrale Bibliotheek, waar jongeren aan het project kunnen meedoen en zich meteen kunnen aansluiten bij Haircommunity.
Kapsones in Rotterdam is een project van The Blue Noise Department in samenwerking met Kosmopolis Rotterdam.

Bron: http://kosmopolisrotterdam.nl/index.php?id=171&type=98&tx_ttnews%5Btt_news%5D=570&cHash=b01960f4ee

kapsones.org(c)
The Blue Noise Department
bluenoise.nl
kosmopolisrotterdam.nl

Rita Niland

* tekst deels aangepast op basis van nieuwe gegevens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Clicky Web Analytics