zondag 28 december 2008

Niet de Top 2000 in de hal van de bibliotheek

Niet de Top 2000 in de hal van de bibliotheek...

Elk jaar is het weer dagenlang een klein muziekfeestje. Zes dagen lang zijn de dappere Rijnmond dj's verzoekplaten aan het draaien die je via de site van Rijnmond aan kunt vragen.
http://www.rijnmond.nl/Programmas/Niet%20de%20Top%202000

Eindelijk een programma dat niet zoals die andere zender 2000 uitgekauwde, afgedraaide, afgezaagde platen draait uit elk jaar weer hetzelfde lijstje met klassiekers. Wel mooie klassiekers, maar zo traditioneel dat het m.i. te suf is om er naar te luisteren.

Rijnmond heeft meer lef en draait alles wat het publiek wenst en zich in de gigantische collectie van de Centrale Discotheek Rotterdam bevindt. Mijn CDR collega's lopen dus zes dagen lang heen en weer om te zoeken naar allerlei soms zeer obscure nummers. Dat alleen is al de fun! Ook stoer natuurlijk als bibliotheek om daarvoor je ruimte beschikbaar te stellen.


Zoals veel mensen heb ik bij veel muzieknummers natuurlijk allerlei herinneringen. Vooral van nummers uit eind 60-er, begin 70-er jaren kan ik er velen letterlijk meezingen. Ooit in mijn jeugd een gevolg van het elke week naar de platenzaak lopen om een gedrukt exemplaar van de top 40 te halen, om vervolgens de nummers die mijn vrienden en ik leuk vonden en wat dansbaar waren, uit ons hoofd te leren om met ons bandje op zaterdagavond te kunnen spelen. Soms fonetisch want wat al die Engelse woorden betekenden wist ik soms pas na jaren....

Daarnaast waren we gek op protestplaten van de meest vreemde onbekende zangers en zangeressen. Ik heb net wat mailtjes gestuurd met o.a. artiesten als Loudon Wainwright III (Dead skunk) , J.J. Cale (Magnolia) en ik ga vast nog wel meer bedenken.

Vorig jaar leverde één van mijn favoriete gitaarnummers "Classical gas' in de uitvoering van Shocking blue een t-shirt op en dit jaar ga ik a.s. maandag even langs om te bekijken of ik het 2008 exemplaar van t-shirt en/of das te pakken kan krijgen.
Na deze blogpost moet dat toch lukken.....

Mocht u geen idee hebben hoe je streaming radio op de pc (of in mijn geval via de smartphone met oortje) kunt beluisteren... http://delicast.com/radio/Netherlands/talk/Radio_Rijnmond is een aardige link om te luisteren naar veel stations.

Veel luisterplezier en vraag ook eens een plaatje (cdtje enz.) aan!

Rita Niland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Clicky Web Analytics