woensdag 21 januari 2009

Games & openbare bibliotheken: studiedag VVBAD, Leuven, 22-1-2009.

Games & openbare bibliotheken: studiedag VVBAD, Leuven,
22-1-2009.

Donderdag 22 januari: Presentatie in Leuven voor de Vlaamse vereniging voor Bibliotheek- Archief- en Documentatiewezen, de VVBAD. Organisator SBB Vlaams-Brabant.

Tussen Dordrecht en Leuven is voor deze gelegenheid de Mobile Gamelibrary in gebruik. Via Bookcrossing worden aan reizigers op het perron, in de trein en in Leuven gratis games, tijdschriften, strips, boeken en luisterboeken aangeboden.

Morgen meer over het hoe en waarom. Heeft u een game of boek ontvangen? Ga dan naar Bookcrossing en doe mee!

Omschrijving: Steeds meer bibliotheken staan open voor games. Alhoewel games tot nu toe niet mogen uitgeleend worden (in België**) kunnen biblioheken wel gameconsoles en games aanbieden in de bib.
Tijdens de voormiddag ligt de klemtoon op games als cultureel fenomeen, serious gaming en krijgt u een gameoverzicht. In de namiddag delen wij spelervaring uit de openbare bibliotheken van Rotterdam* en Delft (en de rest van de wereld) en krijgt iedere deelnemer de kans om zelf een aantal games te ontdekken. Quote van:
http://www.vvbad.be/node/4254

Programma

09:30 Onthaal
10:00 Games als cultureel fenomeen (Jan Staes)
10:30 Serious gaming (Vero Vandenabeele - groep T)
11:15 Overzicht games (Roel Damiaans (Chief))
12:00 Lunch
12:45 Rita Niland (bib Rotterdam)
13:45 Jaap van de Geer en Erik Boekesteijn (Dok Delft) 1
14:45 Pauze
15:00 Workshop games: PSP, PS3, Wii, Xbox, ... (Rita, Jaap, Erik) 16:00 Afsluitend drankje

En morgen volgt hier ook mijn presentatie, plus postings over de andere sprekers.

* Mijn presentatie gaat over games & (hoe) bibliotheken (dit zouden kunnen doen). Als zzp-er, in privétijd en beslist op persoonlijke titel en niet als afgevaardigde van één van de zes organisaties waar ik voor werk (waarbij twee openbare bibliotheken).
** In Nederland is het uitlenen van games wel mogelijk onder voorwaarden.

Rita Niland

1 opmerking:

  1. Kleine rechtzetting: deze studiedag op 22 januari 2009 in Leuven over Games & Bibliotheken werd niet georganiseerd door de VVBAD, maar door het Streekgericht Bibliotheekbeleid (SBB) van het provinciebestuur Vlaams-Brabant.

    BeantwoordenVerwijderen

Clicky Web Analytics