woensdag 7 januari 2009

Poetry hacking 2009

Poetry hacking 2009

Graag volg ik onze zuiderburen op bibliotheek en literatuurgebied. Zowel bij hun catalogi maar ook bij allerlei initiatieven zijn er aardige initiatieven, waar wij Nederlanders een voorbeeld aan kunnen nemen. Verder vind ik 'dat taaltje zo zacht' en dat is een compliment!

Dit initiatief is weer iets waar ik eigenlijk jaloers op ben. Maar ja, het is niet verboden voor ' Ollanders om een goed voorbeeld te volgen, dus wie zich geroepen voelt...

Poetry Hacking is voor kids tussen de 14 en 24 jaar, die NIET van po√ęzie houden. Ze worden uitgedaagd om "los te hakken / hacken" op 20 MP3-gedichten die werden ingesproken door twee mensen van Studio Brussel.

Op de site kun je de geluidsbestanden beluisteren en het daarbij laten. Maar je kunt er ook een audiovisuele creatie van maken en prijzen winnen: een foto(reportage), muziek, movies, flashanimaties, … whatever.
Hacken kan via de 'emo-mixer' die je kunt uploaden. De wedstrijd loopt tot 15 januari 2009.

Dit is de site waar de opdrachten te vinden zijn:
  • speelmee.asp is de link direct om naar de gedichten te luisteren.

De 10 winnende inzendingen worden gedurende 1 dag gepubliceerd op Gedichtendag (29 januari 2009), al hackend op de partnersites: maks.be, stubru.be, demorgen.be, villanella.be en ’s avonds geshowd in de schouwburg in Antwerpen.
Inzendingen van de vorige jaren zijn hier te vinden:
http://www.youtube.com/nokinspace

ph09 : Poetry hacking!

Rita Niland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Clicky Web Analytics